Elkaar helpen

De diaconie van de Schuilplaats werkt samen met het platform wehelpen.nl

Elkaar helpen

Meer weten over wie en wat ze voor jouw kunnen betekenen? Hieronder vind je het antwoord.

Over wehelpen:

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je een ander best een keer een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Dit doe je door jouw hulpaanbod online te zetten of actief een hulpvraag te plaatsen. 

Hoe werkt wehelpen.nl?

De website wehelpen is gratis en voor iedereen. Binnen een paar klikken kan er een hulpvraag worden aangemaakt of hulp worden aangeboden.

Waarom kiest de Schuilplaats voor dit platform:

De Schuilplaats wil toe naar een situatie waarin de diaconie door zoveel mogelijk gemeenteleden actief wordt ondersteund. Door samen te werken met dit platform brengen wij vraag en aanbod bij elkaar zonder tussenkomst van de diaconie. We willen als gemeente een plek zijn waar ieder zijn gaven en talenten in kan zetten en waar we elkaar tot steun kunnen zijn. Hierin maken we geen onderscheid tussen leden en niet-leden van De Schuilplaats. Hierin worden we gemotiveerd door Matteüs 25: 35-40 waarin Jezus ons vertelt wat belangrijke activiteiten zijn in het Koninkrijk van God. Alles wat we daarvan voor onze medemens doen, doen we ook voor Hem. 

Kijk voor meer informatie op wehelpen.nl of klik op onderstaande introductie video

 

Veel gestelde vragen: 

Wie of wat is wehelpen?
Wehelpen is een van de producten van Wijzelf, een sociale onderneming. Onze producten en projecten helpen mensen om elkaar te vinden en te verbinden. 

Ik heb een hulpvraag. Hoe vind ik hulp?

Hulp zoeken op wehelpen kan op twee manieren: je kunt zoeken in het hulpaanbod of zelf een hulpvraag plaatsen. In beide gevallen heb je een account nodig. Doe dit eerst en log in.

Zoeken in het hulpaanbod
Klik op ‘Aangeboden’. Je ziet nu al het hulpaanbod. In de zoekbalk bovenin kun je vervolgens aangeven waar en bij welke activiteit je hulp bij zoekt. Wanneer je de zoekopdracht hebt voltooid vind je een lijst met aanbieders met passende hulp in de door jou gekozen omgeving. Zie je aanbod waarop je wilt reageren? Klik dan onderaan op de knop “Vraag ”. Je kunt nu een bericht sturen naar de aanbieder. Omschrijf je vraag, vertel waar je hulp bij nodig hebt en druk op “Verzenden”. 

Plaatsen van een hulpvraag
Vind jij tussen het aanbod niet de hulp die je nodig hebt? Dan kun je zelf ook een hulpvraag online plaatsen. Dit kan op twee manieren: 

  1. Via het aanbodoverzicht: Rechtsboven vind je hier een knop waarop staat 'Niet de hulp gevonden die je zocht? Plaats dan een hulpvraag'.  Als je hierop klikt kom je terecht in het proces om een vraag te plaatsen.
  2. Via 'Ik wil hulp': Een andere manier is om onder Mijn wehelpen op 'Ik wil hulp' te klikken. Rechts bovenaan zie je dan de knop 'Plaats een hulpvraag'.

Wanneer je het proces doorlopen hebt dan vind je jouw hulpvraag terug onder het kopje 'Gevraagd'. 

Ik wil helpen. Hoe bied ik mijn hulp aan?

Hulp aanbieden op wehelpen kan op twee manieren: je kunt zoeken in de gestelde hulpvragen of zelf jouw hulpaanbod online plaatsen. In beide gevallen heb je een account nodig. Doe dit eerst. Log in. 

Zoeken in de gestelde hulpvragen
Klik op ‘Gevraagd’. Je ziet nu alle gestelde hulpvragen. In de zoekbalk bovenin kun je vervolgens aangeven waar en bij welke activiteit je hulp wilt bieden. Vervolgens kun je door de hulpvragen scrollen onder ‘Gevraagd’. 

Plaatsen van jouw hulpaanbod
Als je in de lijst met gestelde hulpvragen niemand kunt vinden die je kunt helpen, dan kun je zelf jouw hulpaanbod online zetten. In het overzicht met de gestelde hulpvragen vind je rechts een blauw vierkant met ‘Wil je helpen? Bied je hulp aan’. Wanneer je daar op klikt kom je in jouw profiel terecht. Vink daar de optie 'Ja, ik wil hulp aanbieden' aan en selecteer bij welke rubrieken jij jou hulp aanbiedt en waarvoor je een vergoeding wenst. Na het opslaan verschijnt jouw hulpaanbod in het overzicht onder ‘Aangeboden’ in het hoofdmenu. Andere gebruikers kunnen nu reageren op jouw hulpaanbod.

Hoe veilig zijn mijn gegevens bij jullie?

Heel veilig. Wehelpen hecht veel waarde aan de bescherming van je privacy. We hebben ervoor gezorgd dat je gegevens optimaal beveiligd zijn en we delen ze met niemand. Lees hier ons privacy statement.
 

Ik wil anderen graag vertellen over wehelpen. Wat kan ik doen?

In onze Toolkit vind je allerlei promotiemiddelen en linkjes die je kunt gebruiken om anderen over wehelpen te vertellen. Voel je vrij om deze uit te printen, aan je buren te geven of bijvoorbeeld op je website te plaatsen. Je kunt familie en vrienden ook rechtstreeks uitnodigen via wehelpen.nl/mijn/contacten/uitnodigen!


Heb je nog andere vragen? Kijk dan op https://www.wehelpen.nl/wat-is-het/veelgestelde-vragen/ voor meer informatie.