De Buurschappen

Als gemeente van God is ons verlangen een kerk te zijn zonder muren, zodat we impact hebben in onze wijk en het Koninkrijk van God zichtbaar wordt in onze omgeving. 

Dit is voor iedereen mogelijk door te ontvangen van God, dit met elkaar te delen en vervolgens weer door te geven aan de mensen die we ontmoeten. 

We willen Jezus gehoorzaam zijn in de opdracht die Hij ons geeft. Om Zijn getuige te zijn en het goede nieuws te brengen tot aan het uiterste van de aarde en dus ook in onze omgeving. 

Met de buurschappen creëren we een plek waar gemeenteleden elkaar kunnen ontmoeten, ontvangen van de liefde van God, en het leven met elkaar delen. 
Zo ontstaat er verbinding tussen mensen die dichtbij elkaar wonen. Er komen mogelijkheden om te bouwen aan relaties, samen groeien in geloof en er is ruimte en aandacht voor ieders gaven en talenten. 

-    Elk lid van de Schuilplaats heeft een plek in een Buurschap. 
-    Eens per maand komt de Buurschap bij elkaar.
-    De Buurschap wordt geleid door een buurman/buurvrouw, die een coördinerende rol heeft. 
-    Er is ruimte om met elkaar te delen wat we van God ontvangen en samen te groeien in geloof.
-    Van daaruit mogen we uitdelen! 

We willen als Schuilplaats mee in een beweging van God. In Nederland en overal in de wereld is God bezig Zijn kinderen als het ware wakker te schudden. Waar en hoe ben jij een discipel van Jezus? Dat is de uitdaging. Zijn Koninkrijk brengen op de plek waar je leeft!

In de Buurschappen leer je de mensen kennen die bij jou in de straat en de wijk wonen. Doordat je met elkaar optrekt verdwijnt eenzaamheid en wordt iedereen betrokken. We treden naar buiten om het Licht te laten schijnen in de wijk en mensen te bereiken die Jezus niet kennen. In de Buurschap willen we het kerk zijn op zondag als gemeente doortrekken naar kerk zijn door de week met de mensen om je heen, die bij jou in de buurt wonen. We worden op deze manier een kerk zonder muren. 

Iedereen die lid is van de schuilplaats is ook lid van een Buurschap. De Buurschappen zijn ingedeeld aan de hand van postcode/wijken. Zo zit iedereen bij elkaar in de Buurschap die dicht bij elkaar woont. 

Contact personen Buurschappen

Ben je nieuw in de Schuilplaats en ben je nog niet betrokken bij een Buurschap, zoek dan contact met de buurman of buurvrouw van jouw Buurschap.

Ede Oost vacant
Ede Noord Mirjam Bakker
Ede Centrum David & Mirjam Grin
Ede Veldhuizen A Alie van den Akker & Lisa Assante di Tatisso
Ede Veldhuizen B Alie van den Akker & Lisa Assante di Tatisso
Ede Rietkampen Willemieke Veldhuijsen
Ede Station – Enka Chamila Seppenwoolde
Ede Maandereng Chamila Seppenwoolde
Ede Kernhem vacant
Bennekom vacant
Veenendaal vacant
Wageningen – Arnhem Ewoud van de Wetering
Lunteren – Otterlo – Apeldoorn  Jacoline Wienen

 

Plattegrond Ede Plattegrond Bennekom Plattegrond Buitengebied

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur ons gerust een mail naar buurschappen@schuilplaats.net.