X

Blog

voorstellingsvermogen

Als ik zondag de parkeerplaats van de Schuilplaats op rijd, is daar de eerste zegen; het warme welkom van de parkeerwachters!

Vervolgens loop ik de ontmoetingsruimte binnen. En daar staat een lange tafel, prachtig gedekt met taart plateau’s, schalen, bordjes, servetten enz.

Ik kom iemand tegen en zeg:  ” dat ziet er echt fantastisch uit” Waarop die persoon zegt: “dat gaat nog veel mooier worden,straks als al het lekkers erop staat dat de ouderen groep gaan verkopen.”

Ik moet denken aan hoe God ons gezegend heeft met een voorstellingsvermogen. Deze pesoon en ik zien het al voor ons dat al dat lekkers op die prachtig gedekte tafel staat.

Het is enorm waardevol dat we kunnen bedenken wat er gaat komen. Dat we ons onder andere kunnen voorstellen: wat God ons beloofd heeft, waar we op mogen hopen en waarin we ons mogen verheugen. Maar het is wel belangrijk dat dit voorstellingsvermogen in dienst staat van God, dat Hij de bron is.

“ Bedenk al wat waar is, wat waardig.” (Filipenzen 4:8)

Zo vaak stel ik me van alles voor: Zorgen, problemen, alles wat er maar mis kan gaan enz. Dat brengt me op plekken waar ik niet wil zijn.

Mijn moeder zei vroeger vaak: ” een mens lijdt het meest aan het

lijden dat hij vreest en dat nooit op komt dagen.

Dus stel je het volgende voor: dat wat GOD JE BELOOFT en dat wat Hij je laat zien.

En de taarten? Ze waren VERRUKKELIJK!!!!


Deze blog is geschreven door: Ali de Goede

Ali is 62 jaar en al bijna 40 jaar getrouwd met Aart. Ze is moeder van twee kinderen die beiden getrouwd zijn. En oma van twee kleinkinderen. Binnen de Schuilplaats maakt zij onderdeel uit van het Leiderschapsteam. Ali geniet als er uit mensen komt wat God in hen gelegd heeft. Gods woord brengt nieuw leven en haar passie is om dit met anderen te delen. Het verlangen is ook om het leven met God elke dag in de praktijk te brengen.

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.