X

Blog

Volmaakte liefde laat angst verdwijnen

Op zondag zingen we weleens het lied: I am no longer a slave to fear, I am a child of God.

Dat is indrukwekkend! Ik ben niet langer een slaaf van de angst, ik ben een kind van God. Die twee horen dus niet bij elkaar: Een slaaf van angst en kind van God zijn.

Angst zet je gevangen, maakt dat je niet anders kan dan, slaaf zijn van (vul zelf maar in). Kind van God zijn brengt vrijheid, omdat de liefde centraal staat. Een God die voor zijn kinderen wil zorgen, hen onvoorwaardelijk liefheeft.

In 1 Johannes 4:18 staat: “De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. Iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden.”

Dit betekent dus dat volmaakte liefde alle angst laat verdwijnen. Vertrouwen en dankbaarheid zijn als wachters, ze verdrijven angst en zorgen.

Beluister hieronder het lied:

Deze blog is geschreven door: Ali de Goede

Ali is 62 jaar en al bijna 40 jaar getrouwd met Aart. Ze is moeder van twee kinderen die beiden getrouwd zijn. En oma van twee kleinkinderen. Binnen de Schuilplaats maakt zij onderdeel uit van het Leiderschapsteam. Ali geniet als er uit mensen komt wat God in hen gelegd heeft. Gods woord brengt nieuw leven en haar passie is om dit met anderen te delen. Het verlangen is ook om het leven met God elke dag in de praktijk te brengen.

 

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.