X

Blog

TPZ Conferentie

https://stichtingtpz.imgus11.com/public/8f5e45fca7b20942d4fcfee924654d2a.jpg?r=1085184523

Nieuws van Stichting Toerusting Pastorale Zorg

Beste deelnemer aan de TPZ-activiteiten,

We zijn blij dat we je een compleet jaarprogramma aan kunnen bieden met nieuwe sprekers.

Het team van Equiped to Heal Ministries (E2H, onderdeel van de Amerikaanse Greenhouse movement) komt naar Nederland. Ze zijn geschoold in het gedachtegoed van Leanne Payne, maar hebben de thema’s vereenvoudigd vertaald naar de huidige cultuur.

De sprekers zijn Valerie & Mark McIntyre en Keith Hartsell, leiders uit deze beweging die zich kenmerkt door nadruk op de Heilige Geest en gemeentegroei. Daarom kunnen we veel van hen leren. Ze verzorgen een trainingsdag voor professionals en een tweedaagse conferentie. Beide vinden plaats in ‘De Ark’ in Nijkerk. Het is een centrale locatie naast het NS-station, dus perfect bereikbaar.

Seksverslaving en identiteitsverwarring
Als professional of pastoraal team ontmoet je mensen die worstelen met seksverslaving en identiteitsverwarring. Seks draait vaak meer om lust dan om liefde. Het is toegankelijk, gemakkelijk, goedkoop en oppervlakkig geworden, maar echte bevrediging wordt steeds onbereikbaarder. Daardoor komt verslaving aan seks en porno steeds vaker voor. Behandelaars zien de oorzaken veelal in emotionele verwaarlozing en gebrek aan affectie in de jeugd. Tel hier eenzaamheid en schaamte bij op en je hebt een giftige cocktail. Een sterke identiteit is de beste preventie, maar helaas wordt verslavingsgedrag versterkt door identiteitsverwarring. Hoe komt dat? Hoe versterk je iemands identiteit?

Op deze trainingsdag bekijken we hoe psychologie en theologie de weg kunnen wijzen naar herstel. Mark spreekt vanuit zijn deskundigheid als therapeut en Keith als predikant. Hier vind je alle informatie. Of je nu werkt/studeert in de zorg, social work, journalistiek, onderwijs of pastoraat, je zult deze problematiek tegenkomen. Deze dag zal je helpen om je attitude als christen-professional op dit terrein te versterken. Dus meld je aan en kom op donderdag 21 november naar Nijkerk.

Bestel hier je ticket voor de TPZ-trainingsdag

God ontdekken in alle dingen
Hoe ontdek je Gods liefde in je levensverhaal, in heden en verleden? Hoe kom je bij de diepste verlangens, die achter onze vaak ongeordende verlangens liggen? Hoe wijzen pijnlijke emoties de weg naar de bron van angst en gemis? Hoe dringt de vrede van Christus diep door in die delen van ons hart waar het nog donker en kil is?

De diepste vervulling ligt in onze vereniging met Christus.

Dat is waar de hele conferentie om draait. Valerie en Keith nemen je mee op een tocht langs deze thema’s. Het is een reis vol boeiende informatie en vooral veel bruikbare oefeningen die je aanleert om mee aan de slag te gaan.

Je vindt het programma met alle titels en de toelichting op de lezingen op de website. De conferentie is op 22 en 23 november in Nijkerk. Lees hier de 8 redenen waarom je deze conferentie niet mag missen en meld je aan!

De TPZ-Academy gaat van start
Dank aan iedereen die heeft meegedaan aan de TPZ-Academy poll. De reacties zijn helder: er is behoefte aan verdieping en toepassing van het TPZ-gedachtegoed.

Daarom zullen we op woensdag 29 januari en 12 februari 2020 beginnen met de eerste serie. Deze heeft als thema ‘Incarnationele werkelijkheid’ en wordt geleid door Mark Pertuit. Vooraf is er huiswerk, zodat we snel de diepte in kunnen gaan. Zet deze twee dagen alvast in je agenda. In de volgende mail lees je meer.

Voorjaar 2020 Juliana Wilhelm
In je agenda kun je ook alvast noteren dat we op 1 april de volgende trainingsdag voor professionals houden. Op 3 en 4 april staat de volgende TPZ-conferentie gepland. Beide activiteiten worden verzorgd door Juliana Wilhelm. Zij heeft al jarenlang haar eigen praktijk (zie www.cardiacounseling.com) en werkt samen met dr. John Townsend. Ze was in 2015 ook in Nederland. Je hoort z.s.m. meer.

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.