X

Blog

Geveldoek

Bennekom 03-12-2013 

Met veel plezier heb ik gewerkt aan een schilderij voor de hoekpui van het gebouw. Het schilderij is eerst gefotografeerd en daarna gedrukt op stof. Een doek met veel kleur met daarop een afbeelding van een bloemenregen. Bloemen die met een vaart richting het licht gaan. De bloemen op het schilderij kunnen symbool staan voor de mens. De dynamiek en snelheid staan voor de levenskracht van God.

Het schilderij is gemaakt met acrylverf, grote kwasten en paletmessen, waarmee ik door middel van grove streken en verschillende technieken dynamiek heb gecreëerd. Deze dynamiek sluit aan bij het antracietkleurige, strakke gebouw en de omgeving waarin het gebouw staat.

Ik heb dit werk gemaakt in de hoop dat mensen geprikkeld worden door de blijheid en emotie die het werk uitstraalt. Dat mensen zichzelf en hun verlangen naar vrijheid zullen herkennen. De dynamiek en veelkleurigheid in het schilderij beelden God en onze relatie met Hem uit. Die relatie is als een bloemenregen die zowel naar boven als naar beneden werkt, waarin we vrij zijn en tevens daadkrachtig mee kunnen bewegen op de wind. Die beweging is dynamisch, waardoor we voortdurend in ontwikkeling zijn. Met elkaar groeien we naar het licht net als bloemen.

De gemeente is in beweging en onder leiding van God wordt kleur doorgegeven. Iedereen heeft een eigen kleur, iedereen beweegt op eigen wijze, iedereen draagt bij aan de bloemenregen.

De diagonalen omschrijven de beweging van het leven en het feit dat ieder mens op weg is. Door de kleurencompositie en de manier waarop ik het leven symbolisch heb vormgegeven, wil ik benadrukken dat we gemaakt zijn om in vrijheid een plek in deze wereld te hebben.

Hartelijke groet,

Anja Winkel.

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.