X

Blog

Blog: Zijn woord, jouw genezing

Zijn woord, jouw genezing.

Jezus antwoordde: “Wie van het water uit deze put drinkt, krijgt weer dorst. Maar wie van het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Dat water zal in hem als een bron worden, waaruit eeuwig leven voortkomt.”
Joh 4: 13-14

Tijdens Zijn doortocht van Judea naar Galilea komt Jezus langs de Jacobsbron in Sichar. Vermoeid van de reis gaat hij bij de bron zitten en ontmoet hier een Samaritaanse vrouw.
Jezus vraagt de vrouw om water, waarop de vrouw verontwaardigd reageert dat Joden en Samaritanen niet met elkaar omgaan. Jezus zegt:  “Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hem erom vragen en dan zou hij u levend water geven.”
Als de vrouw vraagt of zij dat levend water mag ontvangen vraagt Jezus de vrouw haar man te gaan halen. Opnieuw reageert de vrouw verontwaardigd en zegt dat zij geen man heeft. Jezus geeft haar gelijk en de vrouw ontdekt dat zij in gesprek is met de Messias. Diegene die alles van haar wist.
De vrouw gaat terug naar de stad en roept de mensen bijeen: “Kom mee, er is iemand die alles van mij weet. Zou dat niet de Messias zijn?”

In het gesprek met de Samaritaanse vrouw leert Jezus ook ons om te kijken naar de bron waar wij uit putten als wij pijn of moeite hebben.
Wat doe je als het op je werk of in je gezin niet goed gaat? Waar schuil je als je verdriet hebt? Naar welke put ga jij als je troost of genezing nodig hebt?  
In de drukte van de wereld waar we in leven is het misschien wel heel makkelijk om troost te zoeken in  werk, sport of social media. Maar biedt dit wel de troost en genezing die je zoekt? Of is het een tijdelijke pijnstiller?
Jezus zegt het eigenlijk al zo mooi in deze tekst:  ““Wie van het water uit deze put drinkt, krijgt weer dorst. Maar wie van het water drinkt dat Ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen.” 
Jezus zegt hier dat Hij de bron van levend water is, en  als je van het water drink wat Hij je geeft je nooit meer dorst zal hebben. Het water waar Hij over spreekt kan je ook zien als Zijn woord en waarheid voor jouw leven. Jezus nodigt je persoonlijk uit om met al je pijn en moeite bij hem te komen. Zijn woord zal je kracht geven en zal een bron van hoop doen opwellen.
Zijn woord is jouw genezing en geen tijdelijke pijnstiller.

Gebed:  Bid voor het levend water in jouw leven zodat er een bron van hoop en genezing zal opspringen in ons midden.

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.