X

Blog

Blog: Just Jesus!?

Just Jesus!?

Maar Ruth antwoordde: ’Vraag me toch niet langer u te verlaten en terug te gaan, weg van u. Waar u gaat, zal ik gaan, waar u slaapt, zal ik slapen; uw volk is mijn volk en uw God is mijn God.’
Ruth 1, 16

Als het werk in Moab erop zit keren Noömi en haar twee schoondochters, Orpa en Ruth, terug naar Juda. Onderweg zegt Noömi: “Gaan jullie naar het huis van je moeder. Moge de Heer zo goed voor jullie zijn als jullie voor mij en mijn gestoven zonen.”
Beiden schoondochters barstten in tranen en drongen aan om bij Noömi te blijven. Ze zijn vast besloten haar te volgen en willen met haar terugkeren naar haar volk. 
Noömi zegt voor een tweede keer dat Orpa en Ruth terug moeten keren naar hun eigen land en vraagt waarom zij haar zouden volgen? Ze is immers te oud voor een man en zal geen zonen meer krijgen. “Mijn lot is te bitter voor jullie; de Heer heeft zicht tegen mij gekeerd.” Orpa besluit terug te gaan en kust haar schoonmoeder vaarwel. 
Ondanks dat het misschien gevolgen heeft voor haar toekomst is Ruth wel vastbesloten om bij Noömi te blijven en haar God te volgen.

Deze tekst staat in het Oude Testament en we lezen hier een gebeurtenis van Ruth en haar schoonmoeder die vastbesloten waren om hun God te volgen. Ondanks wat er in het verleden was gebeurd en ondanks hoe de toekomst er uit zal zien.
Misschien heb je zelf ook wel iets meegemaakt in het verleden of zit je nu in een situatie waarin je het lastig vindt om Jezus te volgen? Of misschien ben je onzeker over hoe jouw toekomst eruit ziet? Ben ik wel slim genoeg voor die studie? Lukt het om een partner te vinden?  Kan ik wel goed voor mijn gezin zorgen? 
En Jezus? Hij vraagt jou of je bereid bent om Hem te vertrouwen.  “Zoek liever eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je gegeven worden.” (Mat 6:33)

In het Nieuwe Testament lezen we een soort gelijke gebeurtenis. Het gaat om Petrus die, ondanks dat hij Jezus tot 3 keer toe verloochende op de dag dat Jezus zou sterven aan het kruis, vastbesloten was om Jezus te volgen.
In Johannes 21 lezen we hoe Jezus voor de derde keer na zijn opstanding verscheen aan zijn discipelen. Toen ze gezamenlijk gegeten hadden van de vis en het brood sprak Jezus Simon Petrus aan. Tot  3 keer toe vraagt Jezus aan Petrus of hij van hem houdt. Petrus antwoordt 3 keer:  “Heer, u weet toch dat ik van u houd.” 
De toekomst van Petrus was onzeker, maar ook hij was vastbesloten om Jezus te volgen.

Misschien is jou toekomst onzeker, of stel je jezelf allerlei vragen over hoe jouw toekomst zal zijn. Of misschien heb je nog geen idee en maakt dat je juist onzeker.
Tegenover al deze vragen en onzekerheden mag je Gods waarheid voor jouw leven zetten. Gods liefde voor jou is onvoorwaardelijk en zal altijd standhouden.
Het gaat om jouw hart en God wil maar wat graag dat je Hem volgt, Hij wil ook verdergaan met jou! En net als Jezus die tot 3 keer toe aan Petrus vroeg: “Hou je van mij?” zal Hij ook aan jou vragen of je vastbesloten bent om hem te volgen en te zeggen:  “Ja Heer, ik hou van U, U wil ik volgen.”

Gebed:          Bid om vrijmoedigheid om Jezus te volgen in al je omstandigheden.

Lied:              Where you go i go – Kim Walker Jesus Culture

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.