X

Blog

Blog: Deel je Vreugde

En als ze het gevonden heeft, roept ze haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: “Deel in mijn vreugde, want ik heb de munt gevonden die ik kwijt was.” Lukas 15:9

Als alle tollenaars en zondaars zich om Jezus heen hebben verzameld om naar hem te luisteren deelt Jezus een aantal vergelijkingen die gaan over de zorgen om wat verloren is. Hij vertelt over de vrouw die 10 muntstukken had waarvan zij er een kwijtraakt. De vrouw besluit om het er niet bij te laten zitten, steekt haar lamp aan en zet het hele huis op zijn kop om het muntstuk te zoeken. Ze maakt alles nog een keer goed schoon en doorzoekt het huis net zo lang tot zij de munt weer terugvindt.
Als zij uiteindelijk de munt weer terug heeft gevonden is haar vreugde groots. Ze roept al haar vriendinnen en buren bijeen en zegt: “Deel in mijn vreugde, want ik heb gevonden wat ik kwijt was.”
Dit verhaal is ongetwijfeld heel herkenbaar voor een ieder van ons, je bent iets kwijt en als je het dan weer terugvindt is de vreugde groots. De last van het zoeken en de zorgen om hetgeen wat je kwijt was vallen letterlijk van je af.
Jezus vertelt deze gelijkenis niet voor niks, hij leert ons hier het principe dat vreugde gedeeld en gevierd moet worden met de mensen om je heen.
Als je de context leest van dit verhaal zal je zien dat het gaat over de enorme vreugde van iemand die besluit om niet langer voor zichzelf te leven maar zijn vertrouwen in Jezus stelt. En ook dit zal voor een ieder van ons herkenbaar zijn, hoe voelde jij je toen jij voor Jezus koos? Met wie deelde je deze vreugde? En deel je deze vreugde vandaag de dag nog?
Wij vergeten nog wel eens om de vreugde die we kennen door te zetten, we vieren de vreugde aan het begin van iets en daarna stopt het delen van deze vreugde. Dat is jammer, want juist als je kiest voor Jezus is het zo belangrijk om de vreugde die je in Hem kent, te vieren met de mensen om je heen. Je getuigenis begint bij je bekering maar daar mag deze niet stoppen. Het is zo belangrijk om te vieren en te delen wat God in jouw leven doet. Deze vreugde mag je je leven lang vieren en delen, hier eer je God mee.

Gebed: Vraag God of hij jou wilt helpen bij het zichtbaar maken van de vreugde en de wonderen die Hij doet in jou leven. Vraag God of hij jou wil helpen om deze vreugde te delen met de mensen om je heen, zodat God de eer zal ontvangen voor wat Hij geeft.

Tags:

About the Author

De communicatiegroep plaatst namens de Schuilplaats diverse berichten.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.